Banje Srbije

Lokacija i položaj Sokobanje


Sokobanja se nalazi u jugoistočnoj Srbiji, na 400 metara nadmorske visine u kotlini izmedju planine Rtanj (1560m) i Ozrena (1117m), na 220km od Beograda i 60km od Niša. Auto-putem je povezana preko Aleksinca sa svim većim gradovima u Srbiji.

Više informacija možete da saznate Turističkom internet portalu Sokobanje:

    Turistički informativni portal Sokobanje - SOKOBANJA SOKO BANJA Turistički informativni portal Soko Banje vesti, Sokobanja apartmani, Apartmani Sokobanja, privatni smeštaj u Sokobanji, hoteli, nekretnine, oglasi, video, galerija


Indikacije, lečenje i prevencija bolesti


U Sokobanji se leče: bronhijalna astma, hronični hepatitis, psihoneuroze, neurastenije, lakši oblici povišenog krvnog pritiska, hronični reumatizam, hronična reumatska i degenerativna oboljenja, išijas i stanja nakon povreda.

Izletišta u Sokobanji


Sokobanja ima najveći broj uredjenih izletišta jer je okružena najlepšima planinama u Srbiji. Od uredjenih izletišta, naša preporuka je: Kalinovica, Lepterija, Ozren, Ripaljka, Barukdžije, izvor reke Moravice, Vrmdžansko jezero, Sokograd, Očno i kamen ljubavi, Grudonjske vodenice, Bovansko jezero....

Hoteli u Sokobanji

Sokobanja ima pet hotela sa tri zvezdice i to su:

 • hotel Zdravljak - Hotel Zdravljak se nalazi u Sokobanji blizu autobuske stanice prekoputa centralnog gradskog parka.
 • hotel Turist - Hotel Turist se nalazi u strogom centru Sokobanje i kategorisan je sa tri *** zvezdice.
 • hotel Moravica - Hotel Moravica se nalazi na uzvišici prema izletištu Popovica i jedan je od najlepših hotela u Sokobanji. Hotel je u vlasništvu “KPD Sremska Mitrovica”.
 • hotel Sunce - Hotel Sunce je najlepši hotel u Sokobanji i nalazi se pored parka Banjica na desnoj obali reke Moravice.
 • PL Banjica - Idealan spoj kvalitetnih turističkih usluga sa banjskim lečenjem i zdravstvom uopšte. Zahvaljujući prirodnom lekovitom faktoru, ali i medicinskom kadru i opremi, pomoći ćemo vašim živcima, koštano zglobnom sistemu i gornjim disajnim putevima.
 • S.B Sokobanja - Specijalna bolnica za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju nespecifičnih plućnih bolesti "Sokobanja" je naučno-nastavna baza Medicinskog fakulteta u Nišu.

Privatni smeštaj u Sokobanji


Privatni smeštaj u Sokobanji se može razvrstati u nekoliko kategorija. Prva kategorija su Apartmani, Studa, sobe sa kupatilom i kuće za odmor. U drugu kategoriju možemo staviti sobe koje nemaju svoje lično kupatilo već dve ili tri sobe koriste zajedničko kupatilo i WC i te su sobe jeftinije. Ovde možete da pogledate ponudu smeštaja privatnih vila i kuća.

    APARTMANI
    STUDIA
    SOBE


Wellness i Spa centar u Sokobanji

Wellness i spa centar SOKO TERME se nalazi na Limun banji u centru Sokobanje. U sklopu wellness centra imate sledeće vrste usluga:

 

 • SPA & Wellness centar - (sauna, parno kupatilo, slana i relax soba, masaža)
 • Aqua park - (letnji i zimski, otvoreni i zatvoreni bazeni sa toboganima)
 • Fitness centar - (ručne masaže, sala za rekreaciju, solarijum, sauna, parno kupatilo)
 • Sobe i apartmani - (opremljeni  nameštajem modernog dizajna sa internetom i TV-om)
 • Spoljašnja igrališta - (sportski tereni za rukomet, mali fudbal, odbojku...)

  Wellness centar  svojim izgledom posetioce vraća u doba Rima i Vizantije .

 

Akva Park Podina u Sokobanji

 

Akva Park Podina se nalazi na 1,5 km od centra Sokobanje i predstavlja kompleks otvorenih bazena sa toboganima.

Pretraga

Video

Prognoza vremena

Ko je online?

Ukupno na vezi:

0

Na vezi u poslednja 24h:

90