Banje Srbije

Položaj i lokacija Bujanovačke banje

Bujanovačka banja je smeštena na jugu Srbije na 2,5 kilometara od Bujanovca. Od Beograda je udaljena 360 km, i do nje se stiže drumskim i železničkim saobraćajem Beograd-Skoplje. Ovaj deo Vranjske kotline smešten je u gornjem toku Južne Morave, na nadmorskoj visini od 400 metara.

Indikacije

    * reumatske bolesti (hronični reumatizam)
    * behterevljeva bolest
    * artroza zglobova
    * spondiloza
    * diskopatija
    * stanja posle povreda
    * hronična oboljenja probavnog trakta
    * kožna oboljenja (ekcemi, psorijaza)
    * ginekološka oboljenja
    * neurološka oboljenja (centralne i periferne oduzetosti
    * neuralgije i išialgije

Lečenje u Bujanovačkoj banji

Izuzetni rezultati u lečenju postižu se kombinovanjem najsavremenijih medicinskih metoda sa lekovitošću prirodnih faktora – termomineralnih voda, lekovitog blata – peloida i prirodnog gasa. Termomineralna voda spada u kategoriju natrijum-hidro-karbonatnih, fluoridnih, sulfidnih i ugljeno-kiselih hipertermi. Temperatura vode na izvorištu iznosi 43°C. Bujanovačko blato je vulkanskog porekla i ubraja se medu najkvalitetnija na svetu. Tokom terapije ima tri efekta i to mehanički, toplotni i farmakološki. Bujanovačka Banja je jedina banja u našoj zemlji koja najsavremenijim metodama primenjuje prirodni gas ugljen-dioksid u lečenju oboljenja. Zavod “Vrelo” raspolaže savremenom aparaturom za dijagnostiku i lečenje (“Puva”-aparat, laser, elektromiograf i dr.), kao i laboratorijom. O pacijentima brine veliki broj stručnih kadrova različitih profila medicinske struke: fizijatri, kardiolozi, reumatolozi, dermatovenerolozi, defektolozi, lekari opšte prakse i fizioterapeuti. Rehabilitacija obolelih vrši se pod neposrednim nadzorom stručnjaka Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Prirodno lekoviti faktori

Kao nastavak lečenja u kućnim uslovima “Vrelo” je proizvelo i pomoćno lekovito sredstvo “Parafango”. To je smesa parafina i lekovitog blata, prilagodjena izuzetno jednostavnoj kućnoj upotrebi.

Pretraga

Video

Prognoza vremena

Ko je online?

Ukupno na vezi:

3

Na vezi u poslednja 24h:

96